Alt Maestrat i Els Ports (24a Ruta Cultural, 31 juliol 07)

Benassal – Albocàsser – Tírig – Catí – Ares del Maestrat – Vilafranca – Portell – Cinctorres (Aplec del Ports) –  Forcall – Morella. Del 21 al 31 de juliol 07

Fotos de la ruta 

[@more@]

BENVINGUDA CAMINANT (fragment del text dedicat als caminants)

 

Tenim al davant a uns valents, a aquells que han decidit que no hi ha millor forma de viatjar que amb la força de les seues cames. Però en esta ocasió la seua caminada no només té l’objectiu de fer una passejada fins que se’ns acaben les forces. La gent que tenim al davant han encetat un projecte que els porta fins a la comarca d’Els Ports. I el perquè de la seua arribada és ben senzill. Volen recórrer de nord a sud i d’est a oest tots aquells territoris de parla catalana. Tot eixe camíté una màgia especial perquè ha de servir per a que en un futur siguen d’altres els que prenguen exemple, els que vulguen conèixer la cultura que l’envolta i les diferents vessants que pren si fem uns quilòmetres al nord o a l’oest. Si a més d’això, es pot gaudir del paisatge privilegiat que només els Països Catalans poden arribar a oferir imagineu-vos com d’interessant pot arribar a ser l’experiència. Avui us envegem. O més bé envegem els vostres ulls, perquè han pogut vore i comprovar com de bonic pot arribar a ser el que tenim al nostre voltant. Avui envegem les vostres orelles, perquè segur que heu après paraules, expressions, formes de xerrar que ni tan sols sabíeu que existien. No us podeu imaginar com de bonic és marxar fins el Bages, les terres de l’Ebre o la Marina i comprovar que utilitzen una mateixa paraula, només a eixos tres llocs per fer referència a la mateixa cosa.

No sabem molt bé si envegem les vostres cames perquè deuen portar tants quilòmetres al damunt, que no sabem si aguantaríem.

Vosaltres que heu recorregut i recorrereu tots aquells territoris de parla catalana. Ja heu vist que no som els més rics del món, ni tenim grans edificis on us podem deixar dormir. Nosaltres som de poble…

 

28 de Juliol del 2007

Aplec dels Ports

Cinctorres

Aquesta entrada ha esta publicada en Diari del Camí. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Alt Maestrat i Els Ports (24a Ruta Cultural, 31 juliol 07)

 1. Eduard diu:

  Hola company

  Fa poc que hem creat un directori de blocs del Països catalans a on tenim l’objectiu d’aplegar-hi la major part dels blocs que es fan des de les nostres contrades, escrits total o parcialment en català.

  A les comarques de Castelló en tenim poquets donat d’alta i és per això que al veure que el teu bloc és d’aquesta comarca que et volem convidar a donar-t’hi d’alta. Ho pots fer des d’aquesta adreça, http://cercabloc.cat/insertar_bloc.php.

  Tot i esperant comptar-te dintre de poc entre els més de 830 blocs inscrits i amb el desig de que puguis escampar la nostra iniciativa entre d’altres companys.

  Salut i €


  Eduard Díaz i Puig
  http://www.edp.cat
  http://www.cercabloc.cat

Els comentaris estan tancats.